Wanneer naar de diëtist?

WANNEER NAAR DE DIETIST

Veel mensen denken bij een diëtist alleen aan afvallen, iets wat best begrijpelijk is gezien het feit dat mensen steeds dikker worden. Naast het hebben van overgewicht zijn er ook nog een hoop andere redenen waarom u behandeld kunt worden door een diëtist. Te denken aan onderstaande ziektebeelden of klachten;

 • Gezond leven
  -Gezonde basis
  -Kinderwens
  -Zwangerschap
  -Baby’s 0-1 jaar
  -Peuters
  -Kinderen 4-12 jaar
  -Kinderen 12-18 jaar
  -Verstandelijk gehandicapten
  -Vegetarisch/veganistisch eten
  -Vijftigplussers
  -Sporters
  -Body Mass Index (BMI)
 • Gewicht
  -Afvallen
  -Aankomen
 • Eetstoornissen
  -Anorexia nervosa
  -Binge eating disorder
  -Boulimia nervosa
  -Orthorexia
 • Ziektebeelden
  -Diabetes
  -Diabetes type 1
  -Diabetes type 2
  -Zwangerschapsdiabetes
  -Hart-en vaatziekten
  -Hoge bloeddruk
  -Hoog cholesterolgehalte
  -Hartziekten
  -Maag, lever, darmproblematiek
  -Prikkelbare darmsyndroom (PDS)
  -FODMAP dieet
  -Obstipatie
  -Bariatrische chirurgie (gastric bypass)
  -Voedselovergevoeligheid
  -Voedselallergie en -intolerantie
  -Coeliakie
  -Koemelkallergie
  -Lactose allergie
 • Overige
  -Bloedarmoede
  -Brandwonden
  -Decubitus
  -Kanker
  -Neurlogische aandoeningen
  -Nierziekten
  -Longziekten
  -Ondervoeding
  -Osteoporose
  -Premenstrueel syndroom
  -Jicht
  -Reuma
  -Slikklachten
  -Stofwisselingsziekten

 

BEGELEIDING

Tijdens het eerste gesprek (intakegesprek) van 60 minuten zal ik het één en ander aan u vragen zodat ik een duidelijk beeld van u ga krijgen qua persoon maar ook op voedingsgebied. Daarnaast zullen we samen gaan kijken naar uw wensen en mogelijkheden. Hieruit zal een persoonlijk behandelplan en een voedings/dieetadvies op maat volgen. Tijdens de vervolgconsulten van ongeveer 15 – 30 minuten zullen we samen kijken hoe het gegaan is de afgelopen periode en wat uw ervaringen zijn geweest na het aanpassen van uw voeding. Eventueel kunnen we waar nodig het advies aanscherpen.

LIDMAATSCHAP

Diëtistenpraktijk Lisette Stil is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). De NVD is de beroeps- en belangenvereniging van de Nederlandse diëtist. Zij hebben als doel het vakgebied Voeding en Diëtetiek in Nederland te bevorderen. Daarnaast staat Diëtistenpraktijk Lisette Stil ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). Het Kwaliteitsregister Paramedici is een vrijwillig register voor een groot aantal paramedische beroepsgroepen waaronder diëtisten. Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg). Vervolgens wordt periodiek (elke vijf jaar) geregistreerd of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde paramedicus zijn of haar kwaliteitsregistratie.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN DIËTIST, GEWICHTSCONSULENT, VOEDINGSDESKUNDIGE, VOEDINGSTHERAPEUT EN EEN VOEDINGSCOACH, LEEFTIJLCOACH OF LEEFSTIJLPROFESSIONAL?

 

 

oie_transparent-2-300x160KP-logo-e1421397574679

Go Top